Rewind and take it from the top

Jag vet, jag vet är ur-usel på att uppdatera. Så är det när man har ett tight schema. Men ska uppgradera er lite om vad som har hänt.
Slutade skolan den 11de Juni och fick även mina betyg, 7 Vg och resten G och jag är nöjd och fruktansvärt nöjd över detta skolåret som gått . Dagen efter började vår resa till älskade kroatiska värmen och det var väl behövd må jag säga. Först åkte vi till Polen kolla in Auschwitz/Birkenau som var intressant men dock så hemskt. Rekomenderar alla att åka dit för man får en glimt av vad som hände i andra världskriget, Förintelsen. Ja det finns foto att kolla på på nätet men det är inte samma sak, att få åka dit och få uppleva historia är oslagsbart. Så åk dit !

Kom till Fazana en liten by strax utanför Pula (Kroatien) på.. måndagen va de tror jag och fick ett underbart villa som kosta 1000 kr per natt men om vi skulle åkt när de va hösäsong skulle de bli 1900 per natt. Jag och Cecilia hade ett "hus" med wc/dusch medans mamma och pappa fick "the big house" med allt vi hade + kök och vardagsrum. De bästa med allt att de bara va 40 meter till stranden, vi levde som kungar och vi kom varandra närmare och lärde oss att vara mer toleranta mot varandra. Vi besökte Amfiteatern i Pula som var bara så fin och de kändes som att man var i Rom. Nu återstår att man besöka Coluseum. I Fazana stanade vi 5 nätter och sen begav vi oss till ett riktigt hotell i Porec. Smaka om nostalgi ! För ett antal år sen så besökte vi just detta stället och vi hade ingen aning att det var samma hotell. Vi tyckte att gud va de e onödigt att bygga ett likadant hotell i samma stad men det visa sig att det var samma hotell. Det var mysigt men gud va trött man blir av att ligga på stranden i gasande sol dag in och dag ut. Tillslut så spenderade jag de 2 sista dagarna att läsa och sova.

Kom hem i onsdags och var helt slutkörd. Packa upp allt och slänga sig i sängen och kolla vad som har hänt på datan, nyheterna och vad kompisar gör. Träffade Elisabettan i torsdes och fikade och vi kände oss på bus humör så vi gick till Folkets park och åkte Batman och klappade djuren sen blev det vitlöksbröd och en cider på någon krog vid möllan. And we called it a night.

Cecilia åkte på läger för Röda korset i fredags och ska vara borta till på söndag och det känns faktist bra men med tiden kommer det kännas lite tomt, kan inten fatta att jag skrev det.
Släkten kom i lördags och vi år 3 rätters gourmet mat. Till förätt hade vi olika tartarer så säger jag. Huvudrätt- Mixed grill med potatisgrätäng, potatissallad, olika smör som mamma och jag gjorde och sallad. Efterrätt- Flamberade jordgubbar med Otto glass och Champange. Smaskens blev det ! Efter det hann vi med en krogrunda till Limhamn och sedan nattamat iform av en anjovostårta. Jag och emilia som tsm för någon hade ockuperat mitt rum. Idag har det vcarit en tvdag och de har varit skönt.

Som ni hör och ser så har jag haft det ganska hektiskt dessa veckorna av sommarlovet men de ska ändras !

HBB-Linnea

RSS 2.0